masa

Iklan

Iklan
jom kita pakat gi ramai-ramai....

harapanku....

Ya Allah....Aku memohon padaMu Tabahkanlah hatiku, Kuatkanlah Semangatku, Berkatilah diriku ini,untuk ku terus menjalani liku-liku hidupYang penuh dengan ranjau dan onak duri ini.
Ya Allah...Aku pasrah dan redha Atas segala-galanya Kerana aku tahu ada hikmah yang tersembunyi Yang aku tidak ketahui.Moga suatu hari aku dapat mengecapi kebahagiaan,Seperti insan-insan lain yang merasa nikmat kebahagiaanAmin......

senyum sokmo

senyum sokmo

salam perjuangan

Monday, March 29, 2010

Rehlah Ajk Nisa' Negeri

Pada 26 Mac (Jumaat) yang lalu, Nisa' Negeri terengganu telah mengadakan satu program rehlah AJK Nisa'. Tujuannya untuk merapatkan hubungan sesama AJK dan seterusnya menghasilkan satu pasukan kerja Nisa' yang kuat.

Alhamdulillah program berjalan dengan lancar...Bermula pada pukul 9 am, dengan sarapan pagi bersama-sama, sambil menikmati pemandangan yang cantik, diulit angin pantai di chalet Vistana, Kg Tok Jembal. Kemudiannya, disusuli dengan beberapa aktiviti berkumpulan/ modul latihan untuk membentuk kerjasama di antara peserta..rasa bersyukur dan gembira dapat join dalam nisa'....teringat memori indah ketika berada di syria dulu...

Seterusnya, pada pukul 11.00, ketibaan puan Hajjah Zaroni, lebih dikenali sebagai Che Na, selaku penasihat dan Naqibah Nisa' Negeri Terengganu, muhasabah Nisa diadakan, dengan memberi peluang kepada setiap ahli untuk menyuarakan pandangan/ suara hati masing-masing.
Seterusnya, disusuli dengan beberapa aktiviti/ modul... Mesyuarat turut diadakan untuk merancang salah satu program negeri dalam masa yang terdekat ini.

Selepas solat Asar berjemaah, beberapa aktiviti menarik dimainkan lagi, sehinggalah majlis bersurai pada pukul 6.30 petang.
srikandi islam
0 comments:

Post a Comment

PROFAIL BLOGGER

PROFAIL BLOGGER
Nor Suriati Zakaria, Universiti Takhassus Fatah Islami Syria. Dilahirkan pada tanggal 18 jun 1985, anak yang ke-7 dari 13 adik-beradik. Mendapat pendidikan rendah di Pasti, kemudian menuntut di Madrasah Darul Taqwa, kemudian ke Maahad Darul Quran, seterusnya menyambung pelajaran di Takhassus Fatah Islami SYRIA..Berazam untuk menjadi dai'e yang istiqamah dalam perjuangan..

kalendar

About Me

My photo
saat kekalahan itu bermula bila kamu berasa lemah dalam perjuangan, dan saat kemenangan itu bermula bila kamu melawan rasa lemah itu...kata-kata syed qutb
Corakkan Akal Dengan Keilmuan,
Cantikkan Hati dengan Kejujuran,
Rendahkan Keperibadian Dengan Kesopanan,
Semoga Diri Penuh Ketaqwaan.